Hivatalosan is átadták a külföldről vásárolt gépjármű fecskendőt
A napokban adta át Forján Zsolt polgármester és Csepely Zsigmond  tűzoltó ezredes Szabolcs Szatmár Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgató az önkormányzat által vásárolt Volvo típusú tűzoltó kocsit, mely a csengeri köztestületi tűzoltóságnál a városban és térségében fog szolgálatot teljesíteni. A gépjármű erős motorral, szivattyúval, az éjszakai bevetésekhez az autó tetejéről kiemelkedő reflektorokkal és egy 2600 literes tartállyal van fölszerelve. Műszaki állapota kiváló, előző szolgálati helye egy repülőtér volt, ahol nem került éles bevetésre. "Azt veszünk, amire szükség van." - mondta Forján Zsolt polgármester, mikor a fecskendő megérkezett a városba. Az önkormányzat az ígéretek útján elindulva évek óta pályázik a városnak tűzoltó kocsira, de a kiírt pályázatok "elérhetetlen" eszközökre lettek meghirdetve. A teljes vételárhoz ami 12 millió forint volt az Csenger Város Önkormányzata 10 millió forinttal, Juhász János a Josef Seibel Kft. ügyvezető igazgatója 2 millió forinttal járult hozzá. A növekvő számú környezeti katasztrófák mellett távol a hivatásos tűzoltóságoktól elengedhetetlen egy jól működő tűzoltóság megléte, akik bármikor bevethetőek. " Mert ha baj van mi segítünk"- ők segítenek.

 

Csenger Város Önkormányzata értesíti a tisztelt lakosságot, hogy az áprilisi hónapban a temetőben történt sírrongálás helyreállítási költségeihez  Magyarország kormánya, és annak miniszterelnöke Orbán Viktor, a Magyar Közlöny 2013. május 28-án megjelent számában közzétettek szerint, a Kormány 1290/2013. (V. 28.) határozata alapján, 14 millió forint összegű támogatást biztosít. A helyreállítás megkezdésének időpontjáról, annak technikai illetve pénzügyi lebonyolításáról önkormányzatunk hamarosan értesíti az érintetteket.

Forján Zsolt
Polgármester

 

Csenger Város Önkormányzat Képviselő-testülete megdöbbenéssel és felháborodással értesült a Csengeri köztemetőt érintő tömeges rongálásról.
Az Önkormányzat együtt érez valamennyi hozzátartozóval, akiket a rongálás fizikailag és lelkileg érint. A Képviselő-testület soron kívül tartott ülésén úgy határozott, hogy a síremlékek helyreállítását önkormányzati forrásból lehetőségeihez mérten támogatja, erre vonatkozóan 3.000.000,-Ft összegű helyreállítási segélyalapot hozott létre, amelyről a későbbiekben részletes tájékoztatást nyújt az érintettek számára. Az Önkormányzat haladéktalanul intézkedéseket határozott meg a Köztemető biztonságának jelentős növelése érdekében.

Csenger, 2013. április 4.

 

2013. április 03.-án a délutáni órákban a Csenger Városi Köztemetőben két fő gyermekkorú személy, száznál is több sírt megrongált. Az eljárás során a sértettek felkutatása folyamatban van, de található a temetőben olyan sírhely, melynek a gondozóját idáig a rendőrségnek nem sikerült értesíteni az őt ért káresetről.
A sértettek felkutatása érdekében 2013. április 10.-én 8 órától a csenger.hu oldalon elérhetőek lesznek azok a sírkövek fényképei, melyek a cselekmény során megrongálódtak. Kérjük a károsultakat jelentkezzenek a csengeri rendőrőrsön kihallgatásuk foganatosítása érdekében, vagy hívják a 44/520-080-as telefonszámot.

Ide kattintva megtekintheti a megrongált sírokról készült fényképeket >>>

Csenger 2013. április 6

Erdős László r.őrgy

 

Kistérségi civil szektor fejlesztés és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és munkahelyteremtés érdekében”TÁMOP-5.1.1.-09/4-2010-0007

Csenger Város Önkormányzat és Porcsalma Nagyközség Önkormányzat konzorciumában, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett, Helyi közösségépítő programok című LHH pályázati felhívásához csatlakozva „Kistérségi civil szektor fejlesztés és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és munkahelyteremtés érdekében” elnevezéssel és az TÁMOP-5.1.1.-09/4-2010-0007 kódszámmal pályázatot nyújtott be, mely pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte. A Támogatási Szerződés aláírására 2011. április 13.-án került sor, amely alapján a Kedvezményezett Önkormányzatok összesen 43.964.704.- Ft összegű támogatásban részesültek, 100 % - os támogatási intenzitás mellett.

Bővebben...

 

<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

35. oldal / 46

 Tanulói laptop program a csengeri Petőfi Sándor ÁMK- ban
bővebben >>

Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolai feladatellátási helyeken
bővebben >>

 

Közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terv megvalósítása a Csenger Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartói Társulásban
bővebben >>

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csenger Város Önkormányzata
4765 Csenger,
Ady E. út 14.
Tel/Fax (06-44) 520-520, (06-44) 520-523
drsimai@csenger.hu
www.csenger.hu


A Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest
Váci u. 45 ,, C ’’ épület
www.esza.hu
www.nfu.hu


2014. március 26.-án Kövér László Házelnök Úr által, Tőkés László református püspök áldásával kerül sor ünnepélyes keretek között a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ átadására.

Teljes cikk >>