Minden munkahelyteremtés nagy fontosságú, különösen ha hátrányos helyzetű kistérségben történik, hiszen mindenkinek érdeke a lakosság megtartása, megélhetésének elősegítése.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség éppen ezért az ÉAOP keretén belül "Komlex programmal segitendő leghátrányosabb helyzetű kistérségek üzleti infrastruktúra fejlesztése" címmel tett pályázati felhívást közzé, amivel a kis és középvállalkozások térségfejlesztő beruházásait kívánta támogatni.
A pályázaton eredményesen vett részt a Fehér-Pharma Bt., amely egy betonüzemcsarnok épületének építésére elnyert 43 millió 603 ezer 454 forint uniós támogatást. A 62 millió 290 ezer 648 forint összköltségű beruházásból október elejére megépül a 15x35 méter nagyságú betoncsarnok, amely betonkeveréssel, betonelemek gyártásával, oszlopok, járda- és ároklapok készítésével szeretne majd hozzájárulni a kistérségben folyó építkezésekhez. A 3 éves fenntartási kötelezettséggel járó projekt munkahelyteremtéssel is jár. A tervek szerint kezdetben 4-5 fővel indul el majd a gyártás a betonüzemben, később pedig 10-15 főnek biztosít majd a jövőben munkahelyet.

 

„Csengeri Alapszintű Kistérségi Járóbeteg - Szakellátó Központ fejlesztése”

A járóbeteg szakellátó központ leendő új épülete idomul a város építményeinek arculatához, az év végéhez közeledvén már kirajzolódik a fagerendás szerkezetből álló torony az orvosi ügyelet mellett megépítésre kerülő bejáratnál.
Az új rendelőépület 2013 elején nyitja meg kapuit az ellátottak előtt, így az egészségügyi szakrendelések száma az eddigi nyolcról tizennyolcra emelkedik. 

Teljes dokumentum megtekintése >>

 


 Október 27-én ünnepélyes keretek között Forján Zsolt polgármester és Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő átadták a felújított Riskó Ignác úti óvodát. Az óvoda épületét társadalmi munkában építették az árvizet követően, azzal a céllal, hogy a megnövekedett gyereklétszámot kezelni lehessen.

Az épületben kicserélték a nyílászárókat, fűtőtesteket. Új tetőt és hőszigetelést valósítottak meg a Csenger Térségi Kft. dolgozói, akik a kivitelezést végezték. Az óvodát határoló kerítés is felújításra került. A fenntartó tervei között szerepel, az épület bővítése, új csoportszobák kialakítása. A költözésben és takarításban nagy szerepet vállaltak a szülők, amiért mindenki más mellett köszönet illeti őket is!

 

Csenger Komlódtótfalu a HU32-30006 pályazati azonosító számú eljáráshoz, amelynek célja családi gazdaságok kialakítása és megerősítése, továbbá az állattenyésztési tevékenység ösztönzése, az állatenyésztés termelőföld igényének biztosítása.

Teljes hírdetmény megtekintése letöltése >>

 

A polgári védelemről szóló 1996. évi XXXVII. törvény (Pvtv.) 24. §-ának (1) bekezdése alapján értesítem, hogy 2011. november 21-én országos katasztrófavédelmi gyakorlat kerül megtartásra, amely során a polgári védelmi szervezetek riasztásának begyakorlására és felkészítésére kerül sor.

Teljes hírdetmény megtekintése.

 

<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

45. oldal / 50

 Tanulói laptop program a csengeri Petőfi Sándor ÁMK- ban
bővebben >>

Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolai feladatellátási helyeken
bővebben >>

 

Közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terv megvalósítása a Csenger Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartói Társulásban
bővebben >>

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csenger Város Önkormányzata
4765 Csenger,
Ady E. út 14.
Tel/Fax (06-44) 520-520, (06-44) 520-523
drsimai@csenger.hu
www.csenger.hu


A Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest
Váci u. 45 ,, C ’’ épület
www.esza.hu
www.nfu.hu


2014. március 26.-án Kövér László Házelnök Úr által, Tőkés László református püspök áldásával kerül sor ünnepélyes keretek között a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ átadására.

Teljes cikk >>